Reserveer uw Pathe bioscoopkaartje bij Restaurant Santos in Scheveningen

De tangotango bij Argentijns Grill Restaurant SantosDe Argentijnse tango is een meeslepende, sensuele en gepassioneerde dansvorm, eind 19e eeuw ontstaan op de Barrio's, de straten van de buitenwijken van Buenos Aires en Montevideo. Daar, aan de Rio de la Plata, dansten Europese emmigranten en herinnerden de hartverscheurende klanken van de Bandoneon aan het achtergelaten moederland. Zo is de tango het eeuwige verlangen naar dat wat achtergelaten is en tegelijkertijd dat wat onbereikbaar lijkt.
Een zoete melancholie klinkt door in de muziek die eerst als volksmuziek werd bestempeld. De tango werd oorspronkelijk gespeeld door zwarte slaven in Argentinië. Later verspreidde de muziek zich naar onder andere de wijk van Buenos Aires in Argentinië: ´Barrio de las Ranas´. Voordat de tango daadwerkelijk in Europa gedanst werd heeft hij veel tegenstanders gehad, o.a. de Franse bisschoppen en vele artsen. Pas bij de terugkeer van de Tango in Europa rond 1920 krijgt de tango een meer klassieke uitstraling.Tegenwoordig worden er twee varianten gedanst. De Ballroom tango en de Argentijnse Tango. (bron: Wikipedia)


Carlos Gardel Wie tango zegt, zegt Carlós Gardèl (1890-1935), voor veel liefhebbers de verpersoonlijking van de tango. Op 45-jarige leeftijd kwam de ´man met de glimlach´ om bij een vliegtuigongeluk in Colombia, heel Argentinië in diepe rouw achterlatend.
(bron: Wikipedia)


 

 

 

 

Tekst: Alfredo Le Pera (4 juni 1900 - 24 juni 1935)
Muziek: Carlós Gardèl (11 december 1890 - 24 juni 1935)